Rick Kruys nieuwe trainer van VVV-Venlo

Rick Kruys nieuwe trainer VVV-Venlo © Orange Pictures
Het hing al een tijdje in de lucht, maar Rick Kruys is definitief gepresenteerd als de nieuwe trainer van VVV-Venlo.
De 37-jarige Utrechter wordt daarmee de opvolger van de ervaren Jos Luhukay die eind mei opstapte uit De Koel. Hij tekent voor twee seizoenen.

Pittig

Rick Kruys kwam al snel in beeld en voerde begin juni al de eerste gesprekken in Venlo. Hij liet toen ook weten VVV te zien als een ideale club om voor het eerst op eigen benen te staan. In Venlo zal hij moeten gaan bouwen aan een elftal dat de teleurstellende tiende plek van afgelopen seizoen zal moeten verbeteren. Iets dat in de sterk bezette Keuken Kampioen Divisie én met een team waarin jeugspelers een kans zullen gaan krijgen een pittige klus zal zijn.

Nostalgie

"De Koel geeft me een nostalgisch gevoel met de bekende trap en het publiek dat dicht op het veld zit", zegt Kruys. "Dus ik kan niet wachten om straks in een volle Koel te staan. Er liggen mooie uitdagingen bij VVV en ik hoop dat we het team in de voorbereiding goed neer kunnen zetten en de supporters enthousiast kunnen maken."
Kruys steekt daarbij de doelstelling niet onder stoelen of banken: wat hem betreft is VVV aan haar stand verplicht om te strijden om een plek in de play-offs. "We willen echt gaan meedoen om een nacompetitieplek, die ambitie hoort bij een club als VVV."

Bekende

Kruys is een oude bekende van Willem Janssen, die per 1 juli officieel begint aan zijn werkzaamheden als technisch manager bij VVV-Venlo. Beiden werkten afgelopen seizoen ook al samen bij FC Utrecht. Janssen was toen nog speler en aanvoerder in de Domstad en Kruys eerst assistent-trainer. De laatste zeven wedstrijden werd hij eindverantwoordelijke, na het ontslag van René Hake. Tijdens die periode werd Kruys ook geadviseerd door Dick Advocaat.

Loopbaan

Als actief voetballer kwam de voormalig middenvelder uit voor FC Utrecht, Malmö FF, FC Volendam en Excelsior. Als jeugdtrainer en assistent bij het eerste elftal van FC Utrecht ontwikkelde Kruys zich verder en krijgt hij nu in Venlo de kans op de volgende stap.

Schema

Op zondag 26 juni staat zal Kruys zijn eerste training als hoofdtrainer van VVV leiden. VVV opent de competitie op vrijdag 5 augustus met een thuiswedstrijd tegen Almere City.