Teambaas ziet Verstappen en Pérez 'netjes en fair' racen

Pérez (links) en Verstappen naast elkaar op het podium na de GP van Azerbeidzjan. © ANP
Teambaas Christian Horner ontkent dat er sprake is geweest van een teamorder bij Red Bull tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan.
Sergio Pérez liet in ronde 15 zonder dralen Max Verstappen passeren en stond daarmee de leiding in de race af. De opdracht via de teamradio was wel duidelijk te horen: "Niet vechten".

'Max was sneller'

Horner prees de instelling van zijn beide rijders. "We hebben ze voor de race gevraagd netjes en fair tegen elkaar te racen en dat hebben ze gedaan. Sergio kreeg niet echt een teamorder, het was gewoon overduidelijk dat Max in die fase van de race veel sneller was dan 'Checo', die veel last had van bandenslijtage. Op zo'n moment is het niet verstandig om met elkaar het gevecht aan te gaan met als risico dat je elkaar van de baan rijdt. Als de een veel sneller is dan de ander, dan is het accepteren en doorgaan en focussen op het beste resultaat voor het team."

Juiste opdracht

Pérez gaf na de race toe dat het een juiste opdracht was. "Ik had op dat moment niet de snelheid en Max verdiende de koppositie. Hij had de snelste auto."