Handboogschutter Gabriela Schloesser wint EK-goud

Gabriela Schloesser met haar man Mike Schloesser © Kim Langeslag/L1
Handboogschutter Gabriela Schloesser-Bayardo uit Nuth heeft samen met Rick van der Ven goud gewonnen op het EK. Het Nederlandse duo was de sterkste in de finale van het onderdeel recurve.
In de eindstrijd werd Duitsland verslagen met 5-3.

Sterk

In de finale van de recurve gaat het, in tegenstelling tot sommige andere categorieën, niet om het totaal aantal punten, maar om als team vijf setpunten te veroveren. Een overwinning in een set levert twee punten op, een gelijkspel levert beide landen een punt op. Schloesser en Van der Ven begonnen zeer sterk aan de finale en schoten 37 punten. Ze profiteerden er optimaal van dat het Duitse team onder meer een zeven schoot en kwamen met 2-0 voor.

Niveau

In de tweede set ging het niveau van de Duitsers omhoog, maar was Oranje bijna foutloos. Op een negen van Schloesser na, schoot Nederland alleen maar tienen waardoor Oranje op 4-0 in sets kwam en op één set van de zege. In de derde set werden vooral veel scores van een negen genoteerd. Nederland schoot echter ook twee achten waardoor de Duitsers op 4-2 kwamen.

Vierde set

In de vierde set waren de Duitsers opnieuw sterk en kwamen ze tot een totaal van 38 punten. Schloesser en Van der Ven moesten twee tienen schieten om te kunnen winnen. En dat lukte waardoor het Nederlandse duo het publiek in München stil kreeg en de Europese titel kon vieren.

Goud

Zaterdag veroverde de man van Gabriela Schloesser, Mike, ook al Europees goud op het onderdeel compound.