Mark Flekken beleeft frustrerende avond tegen Polen

Mark Flekken in het duel met Polen © Orange Pictures
Doelman Mark Flekken uit Bocholtz zocht niet naar excuses na het gelijkspel van het Nederlands elftal tegen Polen in de Nations League (2-2). De Limburger vond dat hij de bal die zorgde voor de 0-1 had moeten tegenhouden.
"Ik ga de beelden nog wel even terugkijken", zei hij in de catacomben van De Kuip. "Maar ik heb sterk het gevoel dat ik die 0-1 had moeten voorkomen. Daar baal ik van."

Verrassen

Flekken liet zich twee dagen voor zijn 29e verjaardag verrassen door een laag schot van Matthew Cash. Aan de 0-2 van Piotr Zielinski in de 50e minuut had hij geen schuld. Steven Berghuis leed balverlies, waarna de doelman uit Bocholtz plotseling oog in oog stond met twee Poolse aanvallers.

Frustrerende avonden

"Dit zijn frustrerende avonden voor een keeper", omschreef Flekken vlak na de wedstrijd zijn gevoelens. "Ik verricht in de tweede helft nog wel aan aardige redding. Maar die jongen bleek al buitenspel te staan. Dus dat telt niet. Verder kreeg ik weinig te doen maar word ik wel twee keer gepasseerd."

Kneuzing

Flekken zou eigenlijk niet keepen tegen Polen. Maar Jasper Cillessen liep tijdens een training tegen een paal aan. "Die kneuzing moet eerst soepel worden", zei bondscoach Louis van Gaal. "Ik vind het niet prettig. Hij is heel veel geblesseerd en je moet op spelers kunnen rekenen." Cillessen stond eerder dit seizoen langdurig aan de kant met een lies- en kuitblessure. Hij is niet de enige Nederlandse keeper met fysieke klachten. Tim Krul verliet afgelopen week geblesseerd het trainingskamp van Oranje. Feyenoorder Justin Bijlow maakt geen deel uit van nationale selectie omdat hij pas net hersteld is van een voetblessure.

Koploper

Oranje is halverwege de groepsfase nog steeds koploper van groep 4 van de A-divisie van de Nations League. met een voorsprong van 3 punten op België en Polen. "Toch blijft het zonde dat we niet hebben gewonnen. Dan hadden we helemaal los gestaan", zei Flekken die Memphis Depay in blessuretijd een strafschop zag missen nadat Davy Klaassen en Denzel Dumfries Oranje op 1-2 en 2-2 hadden gezet.

Cillessen

Nederland sluit het seizoen dinsdag af met een thuisduel met Wales. "Jasper zal dan wel keepen denk ik", zei Flekken die het afgelopen seizoen met SC Freiburg als zesde eindigde in de Bundesliga. "Volgens mij was zijn blessure niet zo ernstig. Maar als hij niet kan spelen, dan moet ik zorgen dat ik er sta."