Robin Frijns crasht in 24 uur van Le Mans en valt uit

De Oreca 07 - Gibson waarmee Frijns later een crash veroorzaakte © Orange Pictures
Robin Frijns is uitgevallen in de 24 uur van Le Mans. De Limburger van Team WRT, die vorig jaar nog de overwinning greep, crashte zelf en kreeg de bolide daarna niet meer aan de praat.
Daardoor moest de Maastrichtenaar samen met zijn team op iets meer dan vijf uur voor het einde de strijd staken.

Wijde bocht

Frijns vormde samen met Sean Gelael en René Rast een van de drie equipes van Team WRT. Frijns, rijdend op de zevende positie in de LMP2-klasse, was bijna aan het einde van zijn rijbeurt toen het misging. Met de Oreca 07 - Gibson kwam hij te wijd uit de bocht. Daardoor verloor hij de controle over de bolide en schoot hij tegen de vangrail. Frijns probeerde de bolide nog aan het rollen te krijgen, maar dat lukte niet. De Maastrichtenaar stapte daarop ongedeerd de auto uit.

Safetycar

Door de crash zorgde Frijns voor de eerste safetycar van de 24 uur van Le Mans, een van de bekendste autoraces van het jaar. De auto moest worden weggesleept en de vangrail werd gerepareerd.

Winst

Vorig jaar won Frijns na een bloedstollend slot in de LMP2-klasse de 24 Uur van Le Mans. Ook dit jaar leek Frijns met zijn team een van de kanshebbers op de zege. Ze begonnen als zesde aan de race, maar op poleposition in de LMP2-klasse. Op het moment van uitvallen reed Frijns met zijn team op plek zeven in de LMP2-klasse.