Dupont wint vierde etappe ZLM Tour, Kooij blijft leider

Afbeelding ter illustratie © George Deswijzen
Timothy Dupont heeft de vierde etappe van de ZLM Tour gewonnen. De Belg was de sterkste in de massasprint in Mierlo.
Olav Kooij blijft leider in het algemeen klassement.

Noord-Brabant

Na een bezoek aan Zeeland en Limburg waren de renners van de ZLM Tour zaterdag te vinden in Noord-Brabant. Zeven renners kozen voor het avontuur in de bijna 200 kilometer lange etappe. Zij reden lange tijd voor het peloton uit, maar waren niet opgewassen tegen de sprintersploegen. De voorsprong werd langzaam ongedaan gemaakt en op acht kilometer van de finish werd Tom Wirtgen als laatste koploper gegrepen. Jelle Bootsveld probeerde met een late aanval nog de sprintersploegen te verrassen, maar ook hij werd gegrepen.

Massasprint

Jumbo-Visma bepaalde daarna het tempo en liet niemand meer ontsnappen. Daardoor werd het, zoals verwacht, een massasprint in Mierlo. Waar velen rekenden op een sprint tussen Olav Kooij en Jakub Mareczko, mengden dit keer ook Elia Viviani en Thimoty Dupont zich nadrukkelijk in de sprint. Uiteindelijk was het Dupont die met een uiterste sprint zijn wiel als eerste over de lijn drukte. Kooij finishte als tweede voor Viviani.
Bekijk een samenvatting van de vierde etappe:

Klassement

Ondanks dat hij niet wint, loopt Olav Kooij wel uit in het algemeen klassement. Door de bonificatieseconden heeft hij nu 17 seconden voorsprong op Leo Bouvier en 18 seconden voorsprong op Mareczko. Daarmee zet de renner van Jumbo-Visma een grote stap richting de eindoverwinning in de ZLM Tour.

Live

Zondag staat de slotrit op het programma. De renners rijden dan opnieuw in Noord-Brabant, tussen Made en Rijsbergen over 160 kilometer. De koers is vanaf 15:35 uur live te volgen op L1 Televisie en L1.nl.