Van 'klein jungske' tot assistent: Luijpers is terug bij MVV

Mark Luijpers (rechts) als MVV-verdediger met een vlijmscherpe tackle op Ajax-spits Shota Arveladze. © ANP
Twee dagen na de aanstelling van coach Maurice Verberne heeft MVV ook een nieuwe assistent-trainer vastgelegd: Mark Luijpers.
De voormalig voetballer uit Cadier en Keer zette zaterdag zijn handtekening onder een contract voor één seizoen, plus een optie voor een extra jaar.

Terugkeer

Luijpers keert terug op het oude nest: hij speelde in het seizoen 1997/1998 en tussen 2005 en 2007 al voor de Sterrendragers. En als kind was hij ook al vaak bij de club te vinden. "Als klein jungske ging ik met mijn vader altijd naar De Geusselt. Met open mond stond ik dan te kijken naar spelers als Cees Schapendonk, Willy van Bommel, Bert van der Poppe en Bert van Marwijk. Hoe mooi is het dan om na enkele jaren als voetballer in De Geusselt actief te zijn geweest nu terug te mogen en kunnen keren als assistent-trainer.”

Roda JC en VVV-Venlo

Verder speelde Luijpers in zijn profcarrière liefst 376 wedstrijden voor Roda JC. Nadat de centrale verdediger zijn voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen, maakte hij jarenlang deel uit van de technische staf van de Kerkraadse club. Luijpers werkte vervolgens nog als assistent-trainer bij het Indiase Delhi Dynamos, en in eigen land bij VVV-Venlo en TOP Oss. Bij de Ossenaren was hij afgelopen seizoen de rechterhand van voormalig ploeggenoot Bob Peeters.

Ervaring overbrengen

Luijpers had ook een aanbieding uit Griekenland op zak, maar kwam er snel uit met MVV toen de Maastrichtenaren zich meldden. Hij kijkt uit naar de samenwerking met de jonge MVV-spelersgroep. "Samen met de speler zijn spel middels videobeelden analyseren, ze wijzen op hun fouten en vooral kansen. Hoe mooi is dit allemaal om met jonge gasten aan de slag te gaan, om mijn ervaring op ze over te brengen."

Staf

De 51-jarige Luijpers wordt bij MVV één van de twee assistenten van Verberne, want ook Robbie Servais blijft die rol invullen. Daarnaast gaat Luijpers ook talenten in de jeugdopleiding bekijken en begeleiden.