Teunissen zonder verwachtingen van start in Zwitserland

Mike Teunissen heeft geen al te hoge verwachtingen in Zwitserland © Orange Pictures
Wielrenner Mike Teunissen start zondag zonder al te veel verwachtingen in de achtdaagse Ronde van Zwitserland.
De renner van Team Jumbo-Visma vindt het niet realistisch om hoge verwachtingen te hebben van de Alpenkoers. Teunissen heeft de afgelopen dagen moeten herstellen van een val in de laatste etappe in de Ronde van Noorwegen.

'Blij dat ik kan afreizen'

Teunissen geeft aan hij opgelucht is dat hij zondag in staat is om een rugnummer op zijn koerstrui op te spelden: “In de eerste plaats ben ik al blij dat ik fit genoeg ben om af te reizen naar Zwitserland. Maar ik moet onder ogen zien dat mijn vorm aardig is ingeteerd."

Slechts enkele duurtrainingen

Na terugkeer uit Noorwegen heeft hij een klein weekje op de fiets kunnen zitten. Meer dan een aantal duurtrainingen zat er mede door de naweeën van de valpartij niet in. De komende dagen zal tijdens de koers moeten blijken hoe het lichaam reageert op de inspanningen. Om teleurstelling te voorkomen verwacht hij zelf niet direct klinkende uitslagen: "Zo ga ik er ook in, dan kan het alleen maar meevallen. Over een week weten we meer."

Dit jaar zware editie

Teunissen begint zondag in Küsnacht aan de voorbereidingskoers in de aanloop naar de Tour de France. De editie van dit jaar is de moeilijkste sinds afgelopen jaren. De ronde voert onder andere over de Nufenenpas, de Moosalp en de Lukmanierpas. De zesde en zevende etappe vormen het zwaartepunt van de WorldTour-koers. De ronde eindigt op zondag 19 juni met een 25 kilometer lange tijdrit rondom Vaduz.

Op zoek naar dagsucces

De ploeg van Mike Teunissen, Jumbo-Visma, richt zich in Zwitserland voornamelijk op dagsucces. Ploegleider Marc Reef heeft naast Teunissen ook nog de beschikking over Pascal Eenkhoorn, Robert Gesink, Rohan Dennis, Sepp Kuss, Sam Oomen en Timo Roosen.