Video: Scholieren Sophianum schitteren op Olympic Moves

Een deel van de Sophianum-delegatie bij Olympic Moves © Maurice de Heus (L1)
Sportieve scholieren uit het hele land lieten zich vrijdag van hun beste kant zien op Sportcentrum Papendal, waar bij Olympic Moves het nodige eremetaal mee naar Limburg werd genomen.
Bijna de helft van alle scholen in Nederland doet mee aan de Olympic Moves-competitie. Zo ook de Gulpense middelbare school Sophianum, onder de bezielende leiding van LO-docent Frans Lipsch. "De sfeer en cultuur zijn bij ons dermate goed dat leerlingen erg gemotiveerd zijn om buiten school, in de vrije tijd, te sporten."

Grootste afvaardiging

Het Sophianum vierde vrijdag een unicum, want de school vaardigde op Papendal van alle scholen in het land de meeste leerlingen af. Vanuit Gulpen trokken drie bussen, gevuld met 125 leerlingen en acht begeleiders, naar de bossen bij Arnhem om daar in acht verschillende disciplines uit te komen.

Dodgeball

En er werden ook successen geboekt: het Sophianum-schoolteam pakte de eerste plaats bij het dodgeball en de tweede plaats bij het dodgeball voor klas 3 en 4. Ook bij het handbal deed de school uit Gulpen het goed, met een vierde plaats in de competitie voor klas 1 en 2.

Groenewald en Porta Mosana

Drie andere Limburgse scholen trokken in een discipline aan het langste eind: het meisjesteam van scholengemeenschap Groenewald uit Stein veroverde de eerste plaats bij het zaalvoetbal. Daarnaast wist het Maastrichtse Porta Mosana College de scholen-veldloop te winnen. Het Sint-Janscollege in Hoensbroek won ook, ze wonnen in de categorie schoolteam jongens de nationale titel.