Mareczko wint Limburgse etappe in ZLM Tour

Jakub Mareczko legt in de etappe naar Buchten iedereen het zwijgen op © George Deswijzen
Jakub Mareczko van heeft de derde etappe in de ZLM Tour met aankomst in Buchten gewonnen. Olav Kooij behoudt de leiderstrui.
De Italiaan van Alpecin-Fenix was na 192,5 kilometer de snelste in de sprint in Buchten voor klassementsleider Olav Kooij en de Deen Alexander Salby.

Gisteren gedeclasseerd

Mareczko kwam donderdag ook als eerste over de lijn in de tweede etappe, maar werd toen gedeclasseerd omdat hij in de sprint van zijn lijn was afgeweken.

Regelmentaire sprint

De sprint in Buchten, na een middenstuk in het Limburgse heuvelland ging wel volgens de regels. Daarin ging Mareczko vroeg aan en bleef hij Kooij overtuigend voor. Het is de tweede ritzege dit jaar voor de Italiaan.

Ondanks hellingen geen schifting

Ondanks dat in de Limburgse rit alle bekende hellingen werden aangedaan zorgde het niet voor een schifting in het peloton. In de lus door Zuid-Limburg moesten de Cauberg, Geulhemmerweg, Bemelerberg, Loorberg, Camerig en Eyserbosweg beklommen worden.

Kooij blijft leider

Olav Kooij blijft leider in het algemeen klassement. De renner van Team Jumbo-Visma vertrek morgen in Brabant in de gele leiderstrui. De vierde rit van deze ZLM Tour eindigt in Mierlo.

Van de weg af gereden

De rit door Zuid-Limburg was erg pijnlijk voor Jacob Eriksson. De Zeedse renner zat in de kopgroep maar werd door de ploegleidersauto van Team Allinq van de weg af gereden. De renner van Team Riwal kon met een gescheurde broek en schaafwonden de rit wel vervolgen.
De vierde etappe tussen Sint Willebrord en Mierlo is zaterdag vanaf 15.35 uur live te volgen op L1 televisie.