Derde tijd én spin voor Verstappen in eerste vrije training

Max Verstappen raast door het kasteelgedeelte van het stratencircuit in Bakoe. © Red Bull Content Pool
Op het stratencircuit van Bakoe heeft Max Verstappen tijdens de eerste vrije training de derde tijd van de sessie geklokt.
Hij gaf 0,334 seconde toe op teamgenoot Sergio Perez, die met een ronde van 1.45,476 het snelst was. Ferrari-kopman Charles Leclerc nestelde zich 0,127 seconde achter Perez tussen de beide Red Bull-coureurs. Carlos Sainz (Ferrari) noteerde 0,202 seconde achter Verstappen de vierde tijd.

Verschil

De snelste rondetijden van de twee Red Bulls en Ferrari's zaten een ruime halve seconde van elkaar af. De rest van het rijdersveld volgde op meer dan een seconde ten opzichte van Perez. Het lijkt een eerste indicatie dat de twee topteams van 2022 ook in Azerbeidzjan de dienst gaan uitmaken.

Vibraties

Verstappen klaagde bij momenten over een gebrek aan grip, maar daar kon vrijwel iedereen op de baan over meepraten: veel rijders kregen op het asfalt met behoorlijke vibraties te maken, vooral op het lange rechte stuk en de lage vleugelstanden waar veel teams logischerwijs voor kozen. Toen de sessie zo goed als voorbij was, ging Verstappen nog even de fout in: hij spinde met zijn Red Bull in bocht 15. Daarbij raakte zijn wagen niet beschadigd.

Motorwissel

Vrijdagochtend werd duidelijk dat WK-leider Verstappen dit weekend met een nieuwe motor in de Red Bull rijdt. De motorwissel blijft onbestraft, want een gridstraf volgt pas bij de vierde vervanging van een motor.