Nieuwe motor voor Verstappen in straten van Bakoe

Max Verstappen in actie © Red Bull Content Pool
Red Bull wisselt dit weekend, bij de GP van Azerbeidzjan, voor het eerst dit seizoen de motor in de bolide van Max Verstappen.
Ook teamgenoot Sergio Perez krijgt een verse krachtbron in zijn auto.

Geen straf

Het gaat om identieke motoren ten opzichte van de vorige. De wissel levert Verstappen geen straf op, aangezien er in een heel seizoen drie motorwissels zijn toegestaan volgens de reglementen. Bij een vierde vervanging krijgt de coureur wel een gridstraf.

Topvermogen

De nieuwe krachtbron zet de winstkansen van Verstappen in Bakoe letterlijk en figuurlijk kracht bij. Topvermogen is een belangrijke voorwaarde voor een goed resultaat op het stratencircuit dat ook gekenmerkt wordt door lange rechte stukken. Doorgaans presteert een hagelnieuwe motor beter dan een motor die bijna aan het eind van de levensduur is.

Klapband

WK-leider Verstappen finishte in Bakoe nog nooit op het podium. In drie van zijn vier optredens daar viel de Limburger uit. Vorig jaar leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Red Bull-kopman, tot een klapband in het slot van de race hem de overwinning kostte.

Programma

Vrijdag staat voor Verstappen om 13:00 uur Nederlandse tijd de eerste vrije training op het programma, gevolgd door de tweede vrije training om 16:00 uur. De race begint zondag om 13:00 uur.
L1's autosportprogramma Pitlane blikt uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan: