Roda JC trekt jonge Duitse middenvelder Sieben aan

Phil Sieben (rechts) namens Fortuna Düsseldorf II in actie tegen 1. FC Köln II. © ANP
Roda JC Kerkrade gaat haar middenveld versterken met de veelzijdige 22-jarige Duitser Phil Sieben.
Hij wordt transfervrij overgenomen van het Regionalliga-team van Fortuna Düsseldorf en zet in Kerkrade zijn krabbel onder een meerjarig contract.

Twee seizoenen plus optie

De middenvelder zal vrijdag door Roda worden gepresenteerd. In het Parkstad Limburg Stadion ligt voor hem een verbintenis voor twee seizoenen met een optie voor een derde seizoen klaar.

Düsseldorf

Roda ziet in Sieben een speler die meerdere posities op het middenveld kan invullen, met name in de as. De afgelopen twee jaar kwam hij tot 52 optredens in de Regionalliga, het vierde niveau. Daarin scoorde Sieben vijf keer en leverde hij ook drie assists. Verder viel hij twee keer in bij het vlaggenschip van Düsseldorf in de 2. Bundesliga en speelde hij met dat team één duel in de DFB Pokal.

Versterkingen

Na rechtsback Boyd Reith is Sieben, die eerder in de jeugd van SC Paderborn en Schalke 04 speelde, de tweede nieuweling die bij Roda JC neerstrijkt. Daarnaast ging de club langer door met aanvaller Jamie Yayi Mpie en keeper Loek Hamers, die vorig seizoen beide nog op amateurbasis voor Roda JC speelden maar inmiddels een profcontract hebben ondertekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!