Tweede ritzege voor Kooij in ZLM Tour

De kopgroep in de ZLM Tour op weg naar Goes © George Deswijzen
Olav Kooij heeft ook de tweede etappe in de ZLm Tour gewonnen. Jakub Mareczko kwam als eerste over de streep maar werd door de jury gediskwalifceerd.
De Italiaanse renner Mareczko maakt in de sprint een manoeuvre waarmee hij Mick van Dijke hinderde.

Mareczko maakt een zwieper

De renner van Team Jumbo-Visma trok de sprint aan voor zijn kopman Olav Kooij. De jury besloot na bestudering van de beelden om Mareczko daarom te declasseren. Hij maakte een gevaarlijke zwieper naar links waardoor Van Dijk moest uitwijken. Mareczko werd naar de laatste plaats teruggezet. Olav Kooij wint daardoor de rit tussen Veere en Goes.

Gesloten spoorwegovergang

Eerder op de dag greep de jury niet in toen de kopgroep voor een gesloten spoorwegovergang kwam te staan. De voorsprong van ruim een minuut liep daardoor terug tot twintig seconden. De ploegleiding van Team Jumbo-Visma kreeg geen gehoor om het peloton eveneens te laten stoppen om de marge tussen beide groepen te herstellen.

Jumbo Visma geeft gas in de kopgroep

Uiteindelijk arriveerde de kopgroep, mede door het harde werken door de vijf renners van Team Jumbo-Visma en de drie man van Team Ineos, met een voorsprong bij Goes.

Kooij blijft ook leider

Door de tweede overwinning verstevigt Kooij zijn leidende positie in het algemeen klassement. De renner van Team Jumbo-Visma begint vrijdag met een voorsprong van negen seconden op Elia Viviania aan de koninginnenrit in Limburg. De renners starten in Heythuysen en arriveren na 192 kilometer in Buchten.
De derde etappe van de ZLM Tour door Limburg is morgen vanaf kwart voor vier te zien op L1 televisie.