MVV kiest voor Maurice Verberne als hoofdtrainer

Maurice Verberne © Orange Pictures
De man die het afgelopen seizoen afmaakte als interim-hoofdtrainer, is ook volgend seizoen de coach van MVV Maastricht: Maurice Verberne zet zijn krabbel onder een éénjarig contract.
Daarnaast zijn beide partijen in de verbintenis een optie voor nóg een seizoen overeengekomen.

Maart

De 50-jarige trainer begon een jaar geleden aan zijn derde dienstverband bij de Maastrichtse club, als assistent van toenmalig hoofdtrainer Klaas Wels. Toen Wels in maart door MVV aan de kant werd gezet, nam Verberne zijn takenpakket over.

Geen verrassing

Dat deed Verberne naar behoren: in vijf competitieduels werd er door het reeds 'uitgespeelde' MVV twee keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en éénmaal verloren. Daarnaast was er veel enthousiasme over de houding en uitstralen van de Brabander. Dat hij nu mag aanblijven voor zijn eerste hoofdtrainersklus in het betaald voetbal, is dan ook geen verrassing.

Ambitie

Begin mei was Verberne te gast in het L1-programma AvondGasten Sport. Daar stak hij zijn ambitie om hoofdtrainer van MVV te worden al niet onder stoelen of banken.

'Juiste snaar geraakt'

"Verberne past goed in de visie van MVV als ontwikkelclub", zegt MVV's technisch manager Ronny van Geneugden. "Daarbij heeft hij in zijn periode als interim-trainer precies de juiste snaar bij de spelers weten te raken."

Vakantie

Verberne, die tussen 2003 en 2005 als speler bij MVV actief was en in 2010 al eens assistent- en jeugdtrainer bij de Sterrendragers werd, is op dit moment nog op vakantie. Aankomende week zal hij zelf reageren op zijn 'nieuwe' baan.