Olav Kooij wint openingsrit ZLM Tour

Olav Kooij (links) wint de eerste etappe van de ZLM Tour © Orange Pictures
Olav Kooij heeft de eerste etappe van de ZLM Tour gewonnen. De renner van Jumbo-Visma was de sterkste in de massasprint.
De eerste etappe was een vlakke rit in en rond het Zeeuwse Kapelle.

Sprintersploegen

De openingsrit van de ZLM Tour kende een kopgroep van vijf renners. Nadat zij op ruim 40 kilometer van de finish waren teruggepakt probeerden meerdere renners nog te ontsnappen, maar de sprintersploegen hielden het peloton compleet. Daardoor werd het, zoals verwacht, een massasprint in Kapelle.

Dubbelslag

In die massasprint was op voorhand al duidelijk dat positionering belangrijk zou zijn vanwege twee bochten in de laatste honderden meters. Kooij leek dat te weten en wist voor de Italiaan Jakub Mareczko de bochten als eerste aan te snijden. Mareczko probeerde Kooij nog te passeren, maar Kooij hield stand en boekte een dubbelslag: ritwinst en de leiderstrui. Mareczko werd tweede voor landgenoot Elia Viviani.
Bekijk de samenvatting van de eerste etappe:

Live

De ZLM Tour duurt nog tot en met zondag. Donderdag rijden de renners opnieuw in Zeeland, dan staat er een rit op het programma tussen Veere en Goes. De etappe is vanaf 15:10 uur live te zien op L1 Televisie en via L1.nl.