Er ligt 'onafgemaakte zaak' voor Verstappen in Bakoe

Max Verstappen in actie © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft nog een belangrijke zaak af te handelen komend weekeinde in de Grote Prijs van Azerbeidzjan, zegt de regerend wereldkampioen in de Formule 1.
De coureur van Red Bull koerste vorig jaar op de zege af in Bakoe, toen vijf ronden voor het einde een van zijn banden klapte en zijn race voorbij was. Dit jaar wil hij dat goedmaken met de overwinning. "Het is een lastig circuit", weet de Limburger. "Het zal niet meevallen de beste afstelling te vinden voor de auto en de juiste hoogte van de vleugel."

Inhalen mogelijk

Het stratencircuit in Bakoe is verraderlijk. Het heeft een lang recht stuk waar inhalen goed mogelijk is, maar ook smalle bochtendie dwars door de binnenstad gaan. "Ik ben vooral benieuwd of we de snelheid van de auto kunnen verbeteren voor de kwalificatie, want daar schort het dit seizoen nog aan", aldus de leider in het kampioenschap.

Teamgenoot concurrent

Verstappens grootste concurrent in Bakoe is misschien wel zijn teamgenoot Sergio Pérez, die vorig jaar won in Bakoe en dit seizoen in de vorm van zijn leven is. De Mexicaan zegevierde tien dagen geleden ook in de Grote Prijs van Monaco en hij verlengde in het prinsdom zijn contract bij Red Bull. "Het is geweldig dat Checo een contractverlenging heeft getekend bij Red Bull, want het is fijn om de continuïteit te hebben en ik kan het heel goed met hem vinden."

Ferrari

Red Bull en Ferrari maken tot dusver dit jaar de dienst uit in de Formule 1, waarbij de Italiaanse renstal vooral uitblinkt in de kwalificatie. Charles Leclerc, de nummer twee in de WK-stand, veroverde al vijf keer poleposition. In de races heeft Red Bull tot nog toe de overhand; Verstappen schreef al vier grands prix op zijn naam (Saudi-Arabië, Emilia-Romagna, Miami en Spanje).

Gelijke kansen

Teambaas Christian Horner van Red Bull benadrukte na de Grote Prijs van Monaco dat Verstappen en Pérez gelijke kansen hebben als het gaat om de wereldtitel. "Het is duidelijk dat Checo in topvorm is. Het verschil met Max is echt kleiner geworden. Het is een lang seizoen en ook om die reden is het goed om twee coureurs te hebben die het gevecht met Ferrari aankunnen."

Blij

Verstappen liet weten dat hij blij is dat Pérez heeft bijgetekend. De Mexicaan offerde zich vorig jaar vaak op om de Nederlander aan zijn eerste titel te kunnen helpen. "Het is goed om continuïteit te hebben in het team en bovendien kan ik het erg goed met hem vinden."