Mike Teunissen niet van start in ZLM Tour

Mike Teunissen © Orange Pictures
Titelverdediger Mike Teunissen staat woensdag niet aan de start van de ZLM Tour.
De wielrenner uit Ysselsteyn is onvoldoende hersteld van zijn val in de Ronde van Noorwegen.

Noorwegen

Teunissen maakte een sterke indruk in de Ronde van Noorwegen met meerdere klasseringen in de top tien. In de laatste etappe van de Noorse etappekoers ging de Limburger tegen het asfalt. Teunissen finishte nog wel, maar hield de nodige schaafwonden over aan zijn val. Nu blijkt dat Teunissen niet fit genoeg is om te starten in de ZLM Tour, die woensdagavond begint met een vlakke rit in het Zeeuwse Kapelle.

Zwitserland

De renner van Jumbo-Visma richt zich nu op de Ronde van Zwitserland, die aanstaande zondag begint: "Ik ben afgelopen zaterdag weer begonnen met fietsen. In overleg met de ploeg kiezen we voor meer hersteldagen en hoop ik aan de start te staan in Zwitserland", zegt Teunissen op zijn website. Daarna wil de Limburger op 24 juni deelnemen aan het Nederlands kampioenschap.

ZLM Tour

Jumbo-Visma rijdt de ZLM Tour nu met Jos van Emden, Michel Hessmann, Mick en Tim van Dijke, Olav Kooij, Tosh Van der Sande en Lars Boven. De ZLM Tour is vanaf woensdag live te volgen op L1. Op vrijdag doen de renners de Limburgse heuvels aan met een etappe tussen Heythuysen en Buchten.