'Transfer Bryan Linssen naar Japan in kannen en kruiken'

Bryan Linssen scoort voor Feyenoord. © Orange Pictures
Niets lijkt de overstap van Bryan Linssen van Feyenoord naar het Japanse Urawa Red Diamonds nog in de weg te staan.
Voetbal International weet dat de transfer van de aanvaller uit Neeritter rond is. Alleen de laatste formaliteiten zouden nog op papier moeten worden gezet.

Transfersom

Het contract van Linssen bij Feyenoord liep nog door tot medio 2023 en dus ontvangen de Rotterdammers een transfersom voor de 31-jarige spits. Het is niet duidelijk hoe hoog dat bedrag is. Urawa Red Diamonds speelt in Japan op het hoogste niveau: de J-League.

Lucratief avontuur

De overstap naar Azië hing al eventjes in de lucht, maar lijkt nu dan ook daadwerkelijk afgerond te worden. Linssen begint daarmee voor het eerst in zijn carrière aan een buitenlands -en zeker ook lucratief- avontuur. Tot dusver speelde hij alleen in Nederland, bij achtereenvolgens Fortuna Sittard, MVV, VVV-Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen, Vitesse en, sinds 2020, Feyenoord.

28 Feyenoord-goals

In dienst van Feyenoord scoorde Linssen 28 keer in 91 duels. Hij wist bovendien met de club de finale van de UEFA Europa Conference League te bereiken. In dat duel, waarin Linssen in de 74ste minuut inviel, verloor Feyenoord met 1-0 van AS Roma.