Hockeyster Kyra Fortuin niet geselecteerd voor WK

Kyra Fortuin © Orange Pictures
Kyra Fortuin is niet geselecteerd voor het wereldkampioenschap hockey in Nederland en Spanje.
De Maastrichtse zat de afgelopen maanden regelmatig in de selectie, maar komt niet voor in de definitieve selectie van bondscoach Jamilon Mülders.

SCHC

Fortuin was onlangs nog onderdeel van de Nederlandse selectie tijdens de wedstrijden in de Pro League tegen Argentinië. Ze speelde in beide wedstrijden mee en nam in beide wedstrijden ook een shoot-out. Fortuin, 22-voudig international, heeft een goed seizoen achter de rug met haar club SCHC. Ze plaatste zich met haar club voor de finale om het landskampioenschap. In de eindstrijd was Den Bosch uiteindelijk te sterk.

Pro League

In de WK-selectie heeft de bondscoach echter geen plek voor Fortuin, die vorig jaar ook al niet mee mocht naar de Olympische Spelen in Tokio. Fortuin zal de komende weken nog wel meetrainen en spelen bij de wedstrijden in de Pro League tegen Duitsland en China. De Maastrichtse traint, samen met nog een aantal andere speelsters, mee om bij blessures alsnog aan te haken bij de selectie.

Zeven debutanten

In de WK-selectie van Oranje zitten zeven debutanten: Felice Albers, Yibbi Jansen, Renée van Laarhoven, Freeke Moes, Sabine Plönissen, Pien Sanders en Maria Verschoor. Daarnaast zijn de gebleseerde speelsters Eva de Goede en Marloes Keetels net op tijd fit om bij de definitieve selectie te zitten.
Het WK wordt van 1 tot en met 17 juli gespeeld in Amstelveen en het Spaanse Terrassa. Oranje treft in de groepsfase Duitsland, Ierland en Chili.