Sam Schröder verliest finale op Roland Garros

Sam Schröder in actie © Orange Pictures
Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft de enkelspelfinale op Roland Garros verloren. Op het gravel in Parijs was Niels Vink in twee sets te sterk: 4-6 en 6-7.
De finale van de Gelener werd zondagochtend afgemaakt nadat de wedstrijd zaterdag werd gestaakt vanwege langdurige regenval.

Tiebreak

Schröder hervatte zijn wedstrijd direct met een cruciale tiebreak in de tweede set. Vink had zaterdag al de eerste set gewonnen en zou bij winst in de tiebreak de tweede set en de wedstrijd winnen. Schröder veroverde zaterdag de eerste twee punten in de tiebreak, waardoor hij met een 2-0 voorsprong startte aan het vervolg op zondag. Vink begon veel sterker aan de voortzetting en pakte zes van de eerste zeven punten die werden gespeeld. Daardoor kwam hij met 6-3 voor en kreeg hij drie wedstrijdpunten.

Wedstrijdpunten

Die wedstrijdpunten wist Schröder allemaal weg te werken en de Limburger kwam weer op gelijke hoogte: 6-6. Daarna kreeg Vink opnieuw de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar wederom kwam de Gelener op gelijke hoogte en kreeg hij vervolgens zelf de mogelijkheid om de set binnen te halen. Dat lukte niet en Vink wist even later zijn vijfde wedstrijdpunt wel te benutten.

Dubbelfinale

Schröder sluit daarmee het toernooi met een tweede plaats af. Afgelopen vrijdag wist de Gelener wel de dubbelfinale te winnen. Samen met Niels Vink was hij te sterk voor de Australiër Davidson en de Braziliaan Silva.