Lions en Bevo sluiten seizoen wisselend af

Een actie uit de wedstrijd Lions tegen Volendam © PubliciteitVisie
Kembit-Lions en Herpertz/Bevo hebben hun seizoen met wisselende resultaten afgesloten. Lions won met 33-30 van Volendam, terwijl Bevo met 33-35 verloor van Aalsmeer.
Voor Lions en Bevo stonden er geen belangen meer op het spel in hun laatste wedstrijden. Beide Limburgse ploegen waren al uitgeschakeld voor een plek in de play-offs voor de landstitel.

Voorsprong

Lions had moeite met Volendam aan het begin van de wedstrijd. De Noord-Hollanders, die met Aalsmeer gaan strijden om de landstitel, hadden al snel een gaatje van drie punten opgebouwd. Na een paar minuten kwam de ploeg uit Sittard-Geleen beter in de wedstrijd en kwam het ook op gelijke hoogte. Daarna ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks. Nadat Lions even een voorsprong had, was het vervolgens Volendam dat weer de leiding nam en met een voorsprong van 15-13 de rust in ging.

Lastig

Aan het begin van de tweede helft kende Lions opnieuw geen sterke start en vergrootte Volendam de voorsprong naar 19-15. Lions wist opnieuw het verschil te verkleinen en terug te komen tot op een punt. Op gelijke hoogte komen lukte de ploeg van Christoph Jauernik echter niet, waarna Volendam weer het verschil wist te vergroten naar vijf punten. Het leek het beslissende verschil in de wedstrijd, maar Lions wist zich weer terug te knokken en op gelijke hoogte te komen.

Laatste wedstrijd

De winaar van de BeNe League trok de wedstrijd in de laatste vijf minuten van het duel naar zich toe en won uiteindelijk met 33-30 de laatste wedstrijd van het seizoen. Na afloop werden meerdere spelers in het zonnetje gezet, onder wie Serge Heijnen, die zijn laatste wedstrijd in zijn handbalcarrière speelde.

Sterk begin

Bevo begon in de eigen sporthal sterk aan het duel met kampioenskandidaat Aalsmeer. Na vijf minuten spelen stond er al een 4-0 voorsprong op het scorebord. De aanstaande tegenstander van Volendam in de strijd om de landstitel stelde na 17 minuten orde op zaken: 7-7. De ploeg van interim-trainer Danny van Katwijk toonde daarna wel veerkracht door met een 16-13 stand de rust in te gaan in Panningen.

Onvriendelijk

Gaandeweg de tweede helft werd het duel onvriendelijker door een aantal harde overtredingen van de defensie van Aalsmeer. In de slotfase moest Bevo uiteindelijk het onderspit delven tegen een veel slimmer spelend Aalsmeer. Bevo verloor daardoor zijn laatste competiewedstrijd met 33-35.

Maatschappelijk carrière

Het publiek bij Bevo kon voor de laatste keer kijken naar de verrichtingen van Jeroen van den Beucken en Nick de Kuyper. Voor beiden was het hun laatste handbalwedstrijd. Van den Beucken vond het na 14 seizoenen in de hoofdmacht genoeg geweest en De Kuyper, 25-voudig international, gaat zijn aandacht richten op zijn maatschappelijke carrière.

Eindstand

In de eindstand van de HandbalNL League eindigt Aalsmeer door de overwinning op Bevo op de eerste plaats, waardoor ze het thuisvoordeel hebben in de play-offs ten opzichte van Volendam. Lions eindigt als derde voor nummer vier Bevo.