Regen spelbreker voor Sam Schröder op Roland Garros

Sam Schröder in actie © Orange Pictures
De enkelspelfinale van rolstoeltennisser Sam Schröder op Roland Garros is zaterdag gestaakt vanwege regenval.
De wedstrijd van de Gelener tegen landgenoot Niels Vink werd onderbroken tijdens een tiebreak in de tweede set.

Landgenoot

Aan het begin van de finale op het gravel in Parijs hadden Schröder en Vink moeite om hun eigen games te houden. Na drie games wist Vink als eerste zijn game te houden en op een 3-1 voorsprong te komen in de eerste set. Kort daarna wist Vink Schröder opnieuw te breken en op een 4-1 voorsprong te komen. In de zesde game, die ruim acht minuten duurde, wist Schröder direct terug te breken. Daarna hield de Limburger zijn eigen game en brak hij zijn landgenoot opnieuw. Daardoor was de stand weer gelijk: 4-4.

Service

De Gelener kon daarna op eigen service voor het eerst op voorsprong komen, maar dat lukte niet. Vink brak de Limburger opnieuw en haalde op eigen service de set binnen: 6-4.

Tweede set

In de tweede set nam Schröder direct het heft in handen en kwam hij met 0-2 voor. Vink won vervolgens drie games op rij om weer op voorsprong te komen: 3-2. Daarna hielden Schröder en Vink, die in het dubbelspel samen spelen, elkaar lange tijd in evenwicht tot de stand van 5-5. Toen wist Vink de Gelener te breken en op één game van de winst te komen. Er volgde een cruciale game die uiteindelijk na 22 punten werd beslist in het voordeel van Schröder.

Tiebreak

Daardoor moest een tiebreak de beslissing brengen over setwinst. Schröder begon, terwijl de eerste druppels neervielen op het gravel in Parijs, de tiebreak sterk en stond met 2-0 voor toen de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken.
Het duel kon vanwege de langdurige regenval zaterdag niet meer worden afgemaakt. Daardoor vervolgen Schröder en Vink zondagochtend om 11:00 uur hun finale.