Robin Frijns finisht in achterhoede in E-prix Jakarta

Robin Frijns © Orange Pictures
Robin Frijns is zaterdag als 17e gefinisht in de E-prix van Jakarta in de Formule E.
Frijns, rijdend voor Envision Racing, begon de race in Indonesië in de achterhoede door problemen tijdens de kwalificatie.

Muur

In een poging om een tijd neer te zetten tijdens de kwalificatie ging het mis voor Frijns toen hij de muur raakte met zijn bolide. Daardoor kon de Maastrichtenaar geen tijd op de borden zetten en moest hij vanaf de 21ste en voorlaatste positie beginnen aan de race. Tijdens de race wist Frijns nog wel op te stomen, maar een plek in de top tien zat er niet in voor de Maastrichtenaar. Hij eindigde op de 17e plaats. Frijns schreef na afloop op Instagram dat hij de hele dag moeite had met de balans van zijn auto en dat hij niet de snelheid had om voorin te eindigen.

Australische zege

De E-prix van Jakarta werd gewonnen door de Australiër Mitch Evans. Hij wist in de slotfase de Fransman Jean-Eric Vergne en de Zwitser Edoardo Mortara net achter zich te houden. De andere Nederlander in de Formule E, Nyck de Vries, haalde de finish niet. Hij kreeg te maken met een lekke band.

Klassement

In het klassement gaat Stoffel Vandoorne aan de leiding. Frijns staat op de vijfde plaats op 30 punten achterstand van de Belg. Op 2 juli gaat de Formule E verder in Marokko. Frijns komt volgende week alweer in actie tijdens de 24 uur van Le Mans.