Teamgenoten Dumoulin niet verrast, fans vinden het jammer

Tom Dumoulin samen met ploeggenoot Gijs Leemreize voor aanvang van de RSM Wealer Ronde Maastricht © Jean-Pierre Geussens
Ploegmaten Jos van Emden en Koen Bouwman zijn niet verrast door het beluit van Tom Dumoulin om op het einde van het seizoen te stoppen met wielrennen.
Zij waren al eerder op de hoogte dat hun Maastrichtse ploeggenoot op het einde van het seizoen de fiets aan de wilgen hangt.

Samen in de Giro d'Italia

Van Emden en Bouwman waren tijdens de laatste Giro d'Italia van kort bij getuige van de strubbelingen bij Tom Dumoulin. "Als je zo'n groot kampioen bent, dan voelt iets minder presteren meteen als een afgang. Ik kan mij voorstellen dat hij daardoor een slecht gevoel heeft", geeft Jos van Emden aan.

Trots op Tom

Maastrichtenaren vinden het erg jammer dat hun bekende stadsgenoot na dit seizoen geen rugnummer meer op zijn koerstrui speldt. Een toeschouwer bij de RSM-Wealerronde vat het kort samen: "Hebben we eindelijk eens iemand die aan de top staat, is het nu al weer zo snel voorbij."

Australië

Ondanks zijn aankondiging dat dit het laatste seizoen van zijn wielerloopbaan is heeft Dumoulin wel nog sportieve doelen. Samen met de ploeg wil hij kijken naar een vervolg van het seizoen. Een succesvol slotakkoord van zijn loopbaan moet mogelijk het wereldkampioenschap in Australië worden. Op de tijdrit, het onderdeel waarop hij in 2017 wereldkampioen werd, wil hij nog een keer vlammen.
Kijk hieronder naar de hoogtepunten uit de loopbaan van Tom Dumoulin: