Opluchting bij Dumoulin: 'Maar toch een dubbel gevoel'

Tom Dumoulin bij de RSM Wealer Ronde in Maastricht. © Jean-Pierre Geussens
Tom Dumoulin is opgelucht dat het hoge woord eruit is en dat hij na dit seizoen zijn fiets aan de wilgen hangt. "Het is een opluchting, maar ook wel heel gek", zegt de 31-jarige Maastrichtenaar.
Dumoulin heeft vrijdag op social media bekendgemaakt dat hij na dit seizoen stopt met wielrennen. Hij schrijft dat hij in 2020 een moeilijk jaar heeft gehad en er nu voor kiest om 'niet voor een lange, geduldige weg te gaan zonder garantie op succes'.

Geen behoefte aan bijrol

Volgens de wielrenner is het een weloverwogen besluit. "Ik merk aan mijn lichaam dat het niet meer zo reageert zoals eerst. Ik kan de belasting minder goed aan sinds 2020. En dat frustreert me. Daarom heb ik de knoop doorgehakt", zegt de Giro-winnaar van 2017. "Ik zou mee kunnen fietsen in het peloton, maar dat is te weinig. Daar is topsport te zeer een opoffering voor."

WK

De wielrenner van Jumbo-Visma wil voordat hij met wielerpensioen gaat nog één keer vlammen. "Ik wil nog een paar hele mooie wedstrijden gaan rijden. Met het WK als hoogtepunt. Daar ga ik hard voor werken."
Kijk hieronder naar de hoogtepunten uit de carrière van de Maastrichtse wielrenner.