Volleybalsters in Nations League kansloos tegen Italië

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun derde wedstrijd in de Nations League verloren. Het team van bondscoach Avital Selinger, met Britt Bongaerts uit Beegden in de gelederen, was in Ankara kansloos tegen Italië: 3-0.
De setstanden waren 25-19 25-15 25-15. De partij duurde slechts een uur en een kwartier. Oranje verloor eerder met 3-1 van China en met 3-2 van Bulgarije.

Bongaerts in beginopstelling

Selinger startte tegen de Italiaanse vrouwen met Elles Dambrink (diagonaal), Jolien Knollema en Marrit Jasper (passers/lopers), Britt Bongaerts (spelverdeler), Juliet Lohuis en Eline Timmerman (middens) en libero Myrthe Schoot. Daarmee was het team, qua beginopstelling, op twee plekken aangepast in vergelijking met de ontmoeting met Bulgarije van een dag eerder. Dambrink mocht nu spelen in plaats van Celeste Plak en Knollema verving Fleur Savelkoel.
Nederland, de nummer 6 van de wereld, kon in de eerste set nog een beetje meekomen met Italië, de mondiale nummer 8. In de tweede en derde set was van een echte wedstrijd nauwelijks sprake.

Voorbereiding WK

Oranje speelt de Nations League ter voorbereiding op het WK in eigen land en Polen (23 september tot en met 15 oktober). In de Nations League is Servië zondag de eerstkomende tegenstander voor Nederland.