Elf Limburgse jongeren in talentenplan paardensport

De toptalenten. © Maarten Omvlee/L1
Voormalig top-amazone Jeannette Haazen uit Landgraaf gaat Limburgse dressuurtalenten begeleiden op weg naar een eventueel profbestaan. Het is een initiatief van Stichting Limburg Paardensport.
In het Limburgse talentenprogramma Limburg Future Pro's zijn nu drie disciplines vertegenwoordigd: eventing, springen en dressuur.

Jeannette Haazen

Voormalig springbondscoach Rob Ehrens deed dit al langer met zijn team van Limburgse springtalenten. Mans Buurman uit Roggel begeleidt zijn jongeren in de eventingsport. Nu is Jeannette Haazen toegevoegd aan de trainersstaf om de dressurtalenten op weg te helpen. 'Ik heb altijd kei hard moeten knokken om het hoogste niveau te halen. Ik heb veel ervaring in de paardenwereld, daarom denk ik dat ik deze jonge talenten kan helpen."

Dierenkliniek

Het programma gaat verder dan alleen trainingen van de drie begeleiders, zegt Rob Ehrens. "We willen ze veel informatie geven zodat ze kunnen groeien en Limburg goed kunnen vertegenwoordigen. We geven naast technische-, ook mentale coaching. Maar we gaan biivoorbeeld ook op excursie naar de dierenkliniek in Utrecht. Hoefsmid, voeding, fokkerij, allemaal onderwerpen die aan bod komen."

Uitzonderlijk talent

Manager Stichting Limburg Paardensport Cissy Schuring is blij met de toevoeging van de dressuurdiscipline. "Met dit programma willen we nóg meer Limburgse talenten naar de grote toernooien brengen. Dat is goed voor de topsport maar ook voor de breedtesport. Daarom gaan we de echt uitzonderlijke talenten er nu uitpikken en intensief begeleiden."