Wrang einde voor spelmaker Strauven bij Lions

Pieter Strauven in actie voor Limburg Lions © Orange Pictures
Voor handballer Pieter Strauven is er volgend seizoen geen plek meer in de selectie van Limburg Lions.
Na vier seizoenen in Sittardse dienst komt er een wrang einde aan de samenwerking tussen de Belgische middenopbouwer en de winnaar van de BENE-League.

Geen Franse club

In januari maakte de 24-jarige Strauven aan het management van de Sittardse handbalclub bekend dat hij zijn loopbaan in de Franse competitie ging voortzetten. Uiteindelijk is het Strauven niet gelukt om tot een akkoord te komen met een Franse club. Maar zijn plek bij Lions was inmiddels vergeven.

Vervanger voor Strauven

In de tussentijd heeft Lions namelijk een vervanger voor Strauven binnengehaald. De Duitser Tobias Weiler is aan de selectie toegevoegd en heeft ook al zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van Lions. De 23-jarige Weiler speelde in het verleden onder meer bij de opleidingsploeg van de Duitse topclub Vfl Gummersbach.

Geen plek meer

Door de komst van Weiler is er op dit moment geen plaats meer voor Strauven en dreigt de Belgische handballer tussen wal en schip te raken. In totaal speelde Strauven 105 wedstrijden voor de Limburgse ploeg. Daarin scoorde hij 209 doelpunten.