'Trainer Rick Kruys in gesprek met VVV-Venlo'

VVV Venlo voor aanvang van het duel © Orange Pictures
Rick Kruys is met VVV-Venlo in gesprek om de nieuwe hoofdtrainer van de Noord-Limburgse club te worden. Dat melden verschillende media.
Kruys (37) moet bij de Venlonaren Jos Luhukay opvolgen. De oefenmeester diende zijn contract niet uit en vertrok eerder deze week bij de Venlose club.
Willem Janssen, die officieel pas 1 juli als technisch manager bij de Venlose club begint, kent Kruys goed. De assistent-trainer van FC Utrecht schoof in maart van dit jaar door naar de functie van interim-hoofdtrainer in de Domstad. Janssen was op dat moment nog speler van FC Utrecht.

Eigen benen staan

Inmiddels is bij FC Utrecht Henk Fraser aangesteld als nieuwe hoofdtrainer met Kruys in de functie van assistent. Toch heeft de geboren Utrechter er nooit een geheim van gemaakt om in de toekomst zelf de lijnen als hoofdtrainer uit te zetten.
Met Kruys zou VVV een trainer krijgen die past in het profiel dat oud-speler Maurice Graef voorstelt. Volgens hem moet Janssen niet voor een gearriveerde trainer gaan, maar voor iemand die het prachtig vindt om een team 'te bouwen.' "Dit is het moment om in te stappen voor zo'n trainer."

Behelpen

Het wordt geen gemakkelijke opgave voor de nieuwe trainer denkt Maurice Graef. "VVV-Venlo heeft een goede jeugdopleiding maar de jongens hebben vertrouwen nodig. Je zult daarnaast een aantal ervaren spelers moeten halen, liefst kopen en niet huren. De club moet goed scouten, daar heb ik wel vertrouwen in met Marc van Hintum. Maar alles moet wel passen binnen de financiële mogelijkheden van de club. Dat is behelpen voor zo'n nieuwe trainer."