Oranjedoelman Mark Flekken: 'Ik zit in een ideale situatie'

Mark Flekken op het trainingsveld in Zeist. © Orange Pictures
Doelman Mark Flekken geeft aan dat hij op dit moment in een 'ideale situatie' zit met nog een doorlopende verbintenis bij zijn club SC Freiburg.
Naar verluidt zou Ajax geïnformeerd hebben naar de doelman uit Bocholtz, die sinds maandag met het Nederlands Elftal traint op de KNVB Campus in Zeist.

Nog geen contact met Ajax

Flekken zegt tegen L1 dat hij persoonlijk niets gehoord heeft van de Amsterdammers. De goalie laat doorschemeren dat hij zich pas later in deze zomer met een eventuele transfer gaat bezighouden. Eerst wil hij zich concentreren op zijn taak bij de Nederlandse ploeg: een goede indruk achterlaten in de Nations League-wedstrijden tegen België, Polen en - tweemaal - Wales.

Speeltijd?

Flekken is één van de drie doelmannen in de selectie van bondscoach Louis van Gaal. Naast hem zitten namelijk ook Jasper Cillessen en Tim Krul in het keurkorps. Justin Bijlow, die eerder onder Van Gaal de eerste keeper was, ontbreekt vanwege blessureleed. Daarmee lonkt wederom speeltijd voor Flekken, die ook al de afgelopen twee interlands speelde.

Klachtenvrij

Ook Flekken kreeg de afgelopen maanden, na een vol seizoen waarin hij vrijwel alle duels speelde, met klachten te maken. Een weekje vrij - in de aanloop naar het trainingskamp in Zeist - heeft de Bocholtzenaar naar eigen zeggen goed gedaan. "Misschien moet ik maar niet precies vertellen wat ik in die week gedaan heb", grapt de keeper, die een ontspannen indruk maakte. In principe laat zijn fysieke staat het toe om alle vier de Nations League-duels te spelen, zegt de speler zelf.

Gesprek

Naast de voorbereiding op de wedstrijden gaat Flekken de aankomende dagen ook benutten om met stafleden van het Nederlands Elftal te praten over zijn perspectieven in Oranje. "Ik vind dat zelf ook belangrijk", zegt Flekken, die dan vooral in gesprek zal gaan met keeperstrainer Frans Hoek. Zo wil Flekken van Hoek horen of hij hem zou adviseren om een transfer te maken.

België

Het eerstvolgende duel voor Flekken en Oranje is aankomende vrijdag tegen België, in Brussel.