'Rijden van Tom Dumoulin in Maastricht is goed signaal'

Tom Dumoulin. © Orange Pictures
Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs vindt het een goed signaal dat Tom Dumoulin komende vrijdag aan de start staat van de RSM Wealerronde, een criterium door de straten van Maastricht.
Dumoulin maakt in 'zijn' stad zijn rentree na de opgave in de Ronde van Italië.

Wak

Kerckhoffs was blij met het bericht dat Dumoulin vrijdagavond in Maastricht te zien is: "Ik denk dat het een goed signaal is. Als je eigenlijk zag hoe teleurgesteld hij was na zijn opgave in de Giro hoopte ik maar dat hij niet weer in een wak terecht zou komen", refereert Kerckhoffs aan de wielerstop die Dumoulin inlastte aan het begin van 2021.

WK

Volgens Kerckhoffs heeft Dumoulin nog minimaal een doel dit wielerjaar: "Bondscoach Koos Moerenhout heeft al aangegeven dat hij naar het WK in Australië wil met Dumoulin. Vorig jaar haalde hij zilver in de tijdrit op de Olympische Spelen en ik denk dat hij er nu beter voor staat. Hij is in het tijdrijden nog altijd wereldtop." De wielerjournalist denkt dat de coronabesmetting van Dumoulin afgelopen maart mogelijk nog een rol speelt. "Misschien heeft hij wel last van long covid. Peter Sagan heeft drie keer corona gehad en heeft nog altijd moeite met zijn energielevel."

Andere ploeg

De wielerjournalist uit Ubachsberg denkt dat het goed is als Dumoulin na dit jaar de overstap maakt naar een andere ploeg. "Hij is bij Jumbo-Visma binnengekomen als een van de drie musketiers, maar we moeten concluderen dat het drie teleurstellende jaren zijn geweest. Ook al hebben beide kanten wel hun best gedaan. Ik denk dat Dumoulin naar een nieuwe ploeg moet gaan en een nieuwe start moet maken."