Thal: 'VVV-Venlo is een trainerskerkhof geworden'

Jos Luhukay © Orange Pictures
"Bij VVV-Venlo is het een trainerskerkhof geworden", die conclusie trekt voetbalanalist Reginald Thal na het vertrek van Jos Luhukay bij de Venlose club.
Luhukay en VVV-Venlo maakten maandag bekend dat de samenwerking tussen de twee partijen per direct wordt beëindigd.

Rommelig verhaal

Thal hoeft niet lang te denken over zijn mening over de situatie bij VVV: "Ten eerste zei Luhukay voor zijn aantreden dat hij overwoog om niet in het voetballen terug te keren, behalve voor VVV. Dat strookt voor mij niet met ambitie. Daarnaast kon je voorspellen dat het een moeilijk seizoen ging worden na de degradatie en ik vind het raar dat vier maanden geleden een contract is verlengd en je er dan vier maanden later op terugkomt. Ik vind het een rommelig verhaal", zegt Thal duidelijk.

Autoritair

Bij VVV was er intern regelmatig sprake van frictie. Thal denkt dat dit misschien komt omdat Luhukay jarenlang in Duitsland heeft gewerkt. "Hij heeft veel succes gehad in Duitsland en schijnt nogal autoritair te zijn. Dat is in Duitsland heel normaal en daar accepteren ze dat, terwijl ze hier mondiger zijn en in gesprek willen."

Trainerskerkhof

Opvallend is het lijstje trainers dat VVV de afgelopen twaalf jaar heeft gehad. Alleen Maurice Steijn was langer dan twee jaar coach van de Venlonaren. "Als je de lijst van trainers van de afgelopen jaren ziet is er nauwelijks sprake van continuïteit en beleid. Je kunt toch wel zeggen dat er een trainerskerkhof is in Venlo."

Opvolger

Een opvolger weet Thal niet zo te noemen, maar hij is wel duidelijk over de ambitie die VVV moet hebben. "Bouwen is leuk, maar supporters en sponsoren willen volgens mij iets anders na dit rampseizoen: meedoen om de nacompetitie. In het voetbal bestaat er geen geduld."