Coach Luhukay dient contract niet uit en vertrekt bij VVV

VVV-coach Jos Luhukay © Orange Pictures
Coach Jos Luhukay vertrekt bij VVV-Venlo, ondanks een tot 2023 doorlopend contract.
'Voor beide partijen beter is om, met het oog op de toekomst van de club, de samenwerking nu te beëindigen', meldt VVV in een statement. De geboren Venlonaar was pas sinds maart 2021 trainer van VVV. Toen volgde hij de weggestuurde Hans de Koning op.

Tiende

Als interim-trainer kon hij VVV vorig jaar niet behoeden voor degradatie uit de Eredivisie. Afgelopen seizoen eindigde hij in een moeizaam seizoen met VVV op de tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast was er intern regelmatig sprake van frictie.
“Ik heb met veel toewijding, passie en plezier gewerkt bij ‘mijn’ VVV", zegt Luhukay zelf. "Er liggen veel uitdagingen en mogelijkheden om voor de langere termijn iets moois op te bouwen. Het belang van de club gaat boven alles en ik denk dat het nu een geschikt moment is voor mezelf en de club om dit aan anderen over te laten.”

Opvolger

Wie als opvolger van Luhukay aangesteld wordt, is nog niet bekend. Die opdracht ligt op het bordje van de nieuwe technisch manager van VVV, Willem Janssen. Janssen voerde, samen met algemeen directeur Marco Bogers in de afgelopen tijd al 'intensieve gesprekken met Luhukay over het voetbaltechnische beleid met bijbehorende doelstellingen en kaders'. Het verbreken van de samenwerking bleek de uitkomst van die gesprekken.