Stewards wijzen protesten tegen Verstappen en Pérez af

Max Verstappen eindigde zondag als derde in de GP van Monaco. © ANP
De wedstrijdleiding in de Formule 1 heeft de protesten van Ferrari tegen de beide Red Bulls van Sergio Pérez en Max Verstappen afgewezen.
De zege van de Grote Prijs van Monaco blijft daardoor in handen van Pérez. Verstappen blijft de nummer 3. Door zijn derde plaats vergrootte de regerend wereldkampioen zijn voorsprong op Charles Leclerc, die als vierde was geëindigd, naar 9 punten.

Bandenwissel

Ferrari had een protest ingediend omdat de twee coureurs volgens de Italiaanse renstal na een bandenwissel niet volgens de regels zouden zijn teruggekeerd op de baan. Pérez en Verstappen zouden bij het verlaten van de pitsstraat de doorgetrokken gele lijn hebben overschreden.

Conclusie

De stewards kwamen na de betrokken teams te hebben gehoord en na het bekijken van de beelden tot de conclusie dat de wagen van Verstappen de lijn niet had overschreden. "Om dat te kunnen stellen had er een volledig wiel aan de linkerkant van de gele lijn moeten zijn geweest", lieten de stewards weten. Dat was niet het geval.
In het geval van Pérez gaf Ferrari tijdens de hoorzitting zelf toe dat geen deel van de wielen van Pérez over de gele lijn was geweest en dat het protest daarom ongegrond was.