Poels ziet teamgenoot Landa op podium eindigen in Giro

Wout Poels © George Deswijzen
Wout Poels heeft de Ronde van Italië afgesloten met een 34e plaats in het algemeen klassement.
De renner van Bahrein-Victorious ging in de eerste grote ronde van het jaar voor een ritzege en ondersteunde kopman Mikel Landa.

Kopgroep

Poels liet zich de afgelopen drie weken vaak van voren zien. De Limburger zat drie keer in de kopgroep op zoek naar een ritzege. Die etappeoverwinning kwam er niet. Zijn beste prestatie behaalde Poels in de achtste etappe waarin hij als achtste eindigde. Afgelopen week reed Poels vooral in dienst van kopman Mikel Landa die kans maakte op de eindoverwinning in de Giro d'Italia. Met name zaterdag reed Poels tientallen kilometers op kop van het peloton. Landa wist dat werk niet te verzilveren en is als derde geëindigd in het algemeen klassement.

Australische zege

De eindoverwinning ging naar de Australiër Jai Hindley. Zijn leidende positie kwam in de slottijdrit in Verona niet meer in gevaar waardoor hij de eerste Australische winnaar werd van de Giro d'Italia. Richard Carapaz uit Ecuador eindigde op plek twee in het algemeen klassement. Poels eindigde in de slottijdrit, die werd gewonnen door Matteo Sobrero, als 113e.
Naast de huldiging van Hindley mocht ook Koen Bouwman naar het podium in Verona. Hij is de eerste Nederlandse winnaar van de bergtrui in de Giro d'Italia. Bouwman rijdt vrijdag de RSM-Wealer Ronde in Maastricht.

Vader

Voor Wout Poels gaat de focus de komende weken op zijn familie. De Limburger wordt over een paar weken voor het eerst vader. Daarna richt Poels zich op de Ronde van Spanje, die op 19 augustus van start gaat in Nederland.