Scorende Lieke Martens wint Spaanse beker

Lieke Martens (archieffoto) © Orange Pictures
Lieke Martens heeft met FC Barcelona de Spaanse beker, de Copa de la Reina, gewonnen. In de finale werd Sporting Huelva met 6-1 verslagen.
Martens speelde de hele wedstrijd en scoorde de 5-1.

Assist

Barcelona was topfavoriet voor de finale en maakte die favorietenrol helemaal waar. Na 25 minuten kwamen de Catalaanse voetbalsters op voorsprong door een eigen doelpunt van Emily Dolan. Een paar minuten later werd het direct 2-0 via Mapi León op aangeven van Martens. Na rust scoorde Huelva de aansluitingstreffer via Sandra Castello Oliver. In de 73e minuut zorgde Ana-Maria Crnogorcevic ervoor dat Barcelona weer een marge van twee doelpunten had door de 3-1 te scoren. Opnieuw was Martens de aangeefster.

Score

In de laatste tien minuten verhoogde Barcelona de score. Claudia Pina maakte de 4-1 en na twee keer te hebben aangegeven zorgde Martens zelf voor de 5-1. Alexia Putellas bepaalde in de extra tijd de eindstand op 6-1.

Dubbel

Het winnen van de beker betekent dat Martens en Barcelona voor het derde jaar op rij de 'dubbel' hebben gepakt in Spanje. In maart veroverde Barcelona al de landstitel. De Catalaanse voetbalsters wonnen alle 30 wedstrijden in de competitie en maakten 159 doelpunten.