Koen Bouwman en Paulina Rooijakers van start in Maastricht

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
Het deelnemersveld van de RSM Wealerronde krijgt steeds meer vorm. Ook Giro-bergkoning Koen Bouwman komt op vrijdag 3 juni naar het criterium in Maastricht.
Daarmee staat het aantal deelnemers dat ook actief was in de Ronde van Italië op zeven.

Uitstraling

Bouwman liet zijn talent in de Giro zien door de blauwe trui van het bergklassement te winnen én twee etappes op zijn naam te schrijven. Daarmee is Team Jumbo-Visma met minimaal vier renners vertegenwoordigd. Ook Jos van Emden, Pascal Eenkhoorn én Tom Dumoulin verschijnen aan de start aan de Kesselskade in Maastricht. Het deelnemersveld bij de mannen kreeg met de Italiaan Vicenzo Nibali ook al internationale uitstraling.

Rooijakkers

Bij de vrouwen staan 25 rensters aan de start, waar ook Paulina Rooijakkers uit Venray voor is vastgelegd. De renster van Canyon/SRAM Racing, maakte dit seizoen al indruk tijdens onder meer de Amstel Gold Race en in de Ronde van Baskenland. Ook de vrouwenkoers van de RSM Wealerronde kent daarmee een sterk deelnemersveld nadat eerder al onder meer Chantal van den Broek-Blaak van team SD Worx, Amber Kraak van Team Jumbo-Visma op de startlijst werden geplaatst.
Start voor de vrouwen is vrijdagavond om 19.00 uur. De mannen doen dat een uur later in hartje Maastricht.