Lijnders verliest met Liverpool Champions League-finale

Pepijn Lijnders © Orange Pictures
Assistent-trainer Pepijn Lijnders uit Broekhuizen heeft met Liverpool de finale van de Champions League verloren. In Parijs won Real Madrid met 1-0.
Lijnders is bij Liverpool de rechterhand van hoofdtrainer Jürgen Klopp.

Vertraging

De finale van de Champions League begon met ruim 35 minuten vertraging door chaos rondom het stadion in Parijs. Veel fans stonden lange tijd te wachten om naar binnen te komen en op enkele plekken braken supporters door de beveiliging heen. Toen de wedstrijd eindelijk begon zag Lijnders dat Liverpool sterk startte aan de wedstrijd en ook een aantal kansen kreeg. De grootste kans was na 20 minuten toen Real-doelman Thibaut Courtois met hulp van de paal redding bracht op een poging van Sadio Mané.

Buitenspel

Vlak voor rust leek Real Madrid uit de eerste kans direct op voorsprong te komen. Karim Benzema schoot de bal ook in het Liverpool-doel, maar kon al snel stoppen met juichen omdat de grensrechter aangaf dat het buitenspel was. De videoscheidsrechter keek vervolgens minutenlang naar de situatie, om het doelpunt eveneens af te keuren. Daardoor stond het 0-0 bij de rust.

Balbezit

Aan het begin van de tweede helft had Liverpool opnieuw het meeste balbezit en was de ploeg van Klopp en Lijnders weer het meest in de aanval. Het was echter Real Madrid dat na 59 minuten op voorsprong kwam via Vinícius Júnior. Liverpool kreeg daarna nog wel kansen op de gelijkmaker, maar stuitte vaak op een ijzersterke Thibaut Courtois uit het Belgisch-Limburgse Bree. Mede dankzij zijn reddingen kon Real Madrid na het laatste fluitsignaal juichen en de veertiende winst van de Champions League vieren.