Geen play-offs voor Lions na nederlaag tegen Aalsmeer

Afbeelding ter illustratie © iStock
Kembit-Lions kan zich niet meer plaatsen voor de play-offs om de landstitel. De ploeg uit Sittard-Geleen verloor het cruciale duel in de strijd om plek twee van Aalsmeer: 28-31.
Herpertz/Bevo uit Panningen speelde gelijk tegen Hurry Up: 30-30.

Kleine marge

Kembit-Lions wist dat het de laatste twee wedstrijden tegen Aalsmeer en Volendam moest winnen om zich te plaatsen voor de play-offs waarin wordt gestreden om de landstitel. Tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat Aalsmeer en Lions aan elkaar gewaagd waren en streden voor elk punt. De hele eerste helft had geen enkele ploeg een grotere voorsprong dan één punt. Het was Aalsmeer dat met een kleine marge aan de rust begon: 15-14.

Kansen

Ook in de tweede helft bleef het gelijk op gaan en werd het een spannende tweede helft waarin de ploegen wel iets meer foutjes maakten. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd wist Aalsmeer als eerste ploeg in de wedstrijd een voorsprong te nemen van twee punten: 25-23. Trainer Christoph Jauernik besloot direct om met een time-out het ritme van Aalsmeer even te breken. Lions wist wel terug te keren tot één punt achterstand, maar gelijk komen lukte niet. Al kreeg de ploeg uit Sittard-Geleen daar wel de kansen voor, maar het stuitte op de paal en Aalsmeer-doelman René de Knegt.

Twee tijdstraffen

Vier minuten voor tijd kregen Martijn Kleijkers en Ivo Steins een tijdstraf van twee minuten, waardoor Lions in ondertal moest proberen iets aan de achterstand te doen. Aalsmeer wist het verschil echter te vergroten naar drie punten. Lions kreeg daarna nog kansen, maar wist niet meer op gelijke hoogte te komen. Aalsmeer bepaalde in de slotseconden de eindstand op 31-28, waardoor Lions niet meer bij de beste twee ploegen kan eindigen. Volendam, nummer één van de ranglijst, won namelijk thuis eenvoudig van Quintus. De twee Noord-Hollandse ploegen gaan strijden om de landstitel.

Slotseconde

Herpertz/Bevo wist na de nederlaag van vorige week tegen Lions dat het niet meer de play-offs kon bereiken. De ploeg van interim-trainer Danny van Katwijk speelde zaterdagavond in Drenthe tegen Hurry Up. Bevo leek op weg naar de overwinning, maar incasseerde in de slotseconde toch nog de gelijkmaker: 30-30.