Hockeysters winnen via shoot-outs van Argentinië

Kyra Fortuin © Orange Pictures
De Nederlandse hockeysters hebben in de Nations League na shoot-outs gewonnen van Argentinië. De wedstrijd in Malden, nabij Nijmegen, eindigde in 1-1.
Kyra Fortuin uit Maastricht speelde mee en was belangrijk in de shoot-outs.

Strafcorner

Frédérique Matla opende aan het einde van het tweede kwart uit een strafcorner de score. Met nog ruim 2,5 minuut te gaan kwam Argentinië op gelijke hoogte via een tip-in van Maria Granatto uit een strafcorner. In de shoot-outs hield keepster Josine Koning twee Argentijnse vrouwen van scoren af. Na de tweede misser kon Fortuin Nederland op een geruststellende 3-1 voorsprong zetten. Fortuin bleef rustig en wist de Argentijnse keepster te passeren. Even later zorgde aanvoerster Xan de Waard voor de beslissing (4-2).

Stand

Argentinië gaat aan kop in de Pro League met 37 punten uit dertien wedstrijden, gevolgd door India (22 punten) en Nederland (21 punten uit negen duels). De regerend wereld- en olympisch kampioen won vijf keer en verloor één wedstrijd, vorige maand bij India. Drie duels werden via shoot-outs gewonnen.

Rust

Volgende week spelen de hockeysters in Londen twee keer tegen Engeland. De speelsters van Den Bosch en SCHC, de clubs die onlangs tegenover elkaar stonden in de finale van de play-offs, krijgen dan rust. Daar hoort ook Fortuin bij. Zij speelt bij SCHC en verloor de strijd om de landstitel van Den Bosch.