Janssen en Wilms winnen Duitse beker met Wolfsburg

Dominique Janssen (links) en Lynn Wilms na de bekerwinst. © ANP
Dominique Janssen en Lynn Wilms hebben met hun club VfL Wolfsburg de Duitse beker gewonnen. In de finale van de DFB Pokal werd Turbine Potsdam met 4-0 verslagen.
Janssen en Wilms speelden beiden mee in de finale.

Basis

Wolfsburg was vooraf al favoriet voor de finale, die werd gespeeld in Keulen. In de competitie had Wolfsburg namelijk al twee keer met 3-0 gewonnen van Potsdam. Janssen en Wilms kregen allebei een basisplaats van trainer Tommy Stroot. Wolfsburg kwam na twaalf minuten op voorsprong door een doelpunt van Ewa Pajor. Diezelfde Pajor verdubbelde de voorsprong na ruim een halfuur. Nog voor rust besliste Jill Roord de bekerfinale in het voordeel van Wolfsburg: 3-0.

Dubbel

Na rust werd Potsdam iets gevaarlijker, maar de overwinning van Wolfsburg zou niet meer in gevaar komen. Na een uur spelen werd Wilms gewisseld. Zij zag vanaf de bank hoe Janssen na 69 minuten nog voor de 4-0 zorgde uit een vrije trap. De negende bekerwinst van Wolfsburg zorgde er voor dat Janssen en Wilms voor de tweede keer in korte tijd feest kunnen vieren. Eerder veroverden ze namelijk al de landstitel met Wolfsburg.