Schuurs klaar in Parijs na uitschakeling in gemengd dubbel

Demi Schuurs © Orange Pictures
Demi Schuurs heeft op Roland Garros niet de kwartfinales weten te bereiken van het gemengd dubbelspel. In Parijs verloor ze samen met Matwe Middelkoop van Ena Shibahara en Wesley Koolhof.
Het werd 6-3 en 6-4 voor Shibahara en Koolhof.

Lastige partij

Schuurs en Middelkoop wisten dat ze een lastige partij tegemoet gingen op het gravel in Parijs. Het duo Shibahara en Koolhof is namelijk als tweede geplaatst in de Franse hoofdstad. Schuurs en Middelkoop konden aan het begin van de eerste set goed tegenstand bieden aan Shibahara en Koolhof, maar de Japanse en de Nederlander wisten wel de eerste drie games op rij te pakken, waaronder een break. Die ene break bleek direct beslissend te zijn in de eerste set. Schuurs en Middelkoop hielden daarna wel hun eigen games maar verloren met 6-3 de eerste set.

Tweede set

In de tweede set, die Schuurs en Middelkoop mochten beginnen, ging het tot een stand van 3-3 gelijk op. Toen wisten Shibahara en Koolhof opnieuw het Nederlandse duo te breken en op twee games van de winst te komen. Schuurs en Middelkoop vochten zich echter terug en wisten terug te breken en op 4-4 te komen. In hun eigen game wisten Schuurs en Middelkoop vervolgens niet op voorsprong te komen. Opnieuw was er een break van Shibahara en Koolhof. Op de eigen service wisten de Japanse en de Nederlander de tweede set en de wedstrijd te winnen met 6-4.

Parijs

Schuurs is door de uitschakeling klaar in Parijs. Vrijdag verloor ze samen met dubbelpartner Desirae Krawczyk al in het vrouwendubbelspel.