Tegenvaller voor Verstappen: vierde startplek in Monaco

Een blik - door de vangrails - op Max Verstappen in de straten van Monaco. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco genoegen moeten nemen met de vierde tijd en startpositie.
Hij start achter teamgenoot Sergio Perez (derde) en een eerste startrij met twee Ferrari's, waarbij Charles Leclerc op pole position vóór Carlos Sainz van start gaat. Het gat tussen Leclerc en Verstappen was duidelijk: 0,290 seconde.

Belangrijk

Het is een tegenvaller voor Verstappen, die klaagde over een gebrek aan balans in zijn auto en vrijwel de hele kwalificatie tijd moest toegeven op zijn concurrenten. De uitgangspositie is in Monte Carlo belangrijker dan op veel andere circuits, omdat het in de smalle straatjes van de ministaat zeer lastig is om in te halen.

Crash Perez

Tijdens de kwalificatie bleven incidenten lange tijd uit, totdat Verstappen's teamgenoot Perez in de slotfase met zijn Red Bull in de vangrails belandde. Vervolgens kwam het nog tot een botsing met Sainz, die pal achter Perez reed en de bolide van de Mexicaan niet meer kon ontwijken. Doordat er nog maar weinig tijd resteerde, werd de sessie niet meer hervat en wist de man die op dat moment de snelste tijd had gereden, Charles Leclerc, dat hij verzekerd was van pole position.

Zes optredens

Verstappen bewaart niet al te veel goede herinneringen aan voorgaande raceweekenden in zijn woonplaats Monaco. Hij stond er nog nooit op pole position en hij finishte er in zijn zes optredens tot dusver pas één keer op het podium, al stond hij daarbij wel op de hoogste trede: vorig seizoen, toen hij wel als eerste over de finishstreep kwam.

WK-leider

Zondag begint Verstappen voor het eerst dit seizoen als WK-leider aan een race. Na drie racezeges op rij heeft de Limburger een voorsprong van zes punten op achtervolger Leclerc.

Live

De Grand Prix van Monaco begint zondag om 15:00 uur. De race is dan live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.
Bekijk de voorbeschouwing op de race in L1's autosportprogramma Pitlane: