Britt Bongaerts maakt transfer naar Duitsland

Britt Bongaerts in haar Oranje-tenue © Orange Pictures
Volleybalster Britt Bongaerts uit Beegden speelt komend seizoen voor Allianz MTV Stuttgart.
Bongaerts tekent een contract voor één jaar in Duitsland. De Limburgse speelde afgelopen seizoen in Italië bij Perugia.

Bundesliga

Het is niet voor het eerst dat Bongaerts in de Duitse Bundesliga gaat spelen. Eerder speelde ze al voor Ladies in Black uit Aken, USC Münster en SSC Palmberg Schwerin. Daarna speelde Bongaerts nog in Polen bij LKS Commercecon Lódz, voordat ze afgelopen jaar in Italië neerstreek. Stuttgart is een absolute topclub in de Duitse volleybalcompetitie. Afgelopen seizoen werd Stuttgart landskampioen en wonnen ze de nationale beker.

Lijn doortrekken

De spelverdeelster is blij met haar overstap en kijkt er naar uit om weer in Duitsland te spelen: "Ik weet dat Stuttgart een zeer professionele club is met een goede organisatie, dus ik kan niet wachten om iedereen te ontmoeten en volgend seizoen in het blauwe shirt (de clubkeuren van Stuttgart red.) te spelen. Ik hoop dat we de lijn kunnen doortrekken van vorig seizoen, ik kan niet wachten!"

Nations League

Op dit moment ligt de focus van Bongaerts op het Nederlandse team. Oranje speelt de komende week in de Nations League tegen China, Bulgarije, Italië en Servië. De wedstrijden worden gespeeld in het Turkse Ankara. Bongaerts moest eerder deze week het trainingskamp van het Nederlandse team verlaten met griepklachten. Bondscoach Avital Selinger verwachtte afgelopen dinsdag dat Bongaerts gewoon mee kan vliegen naar Turkije.