Fortuna Sittard haalt Tessa Wullaert binnen

Tessa Wullaert © Fortuna Sittard
Fortuna Sittard heeft een grote naam binnengehaald voor het vrouwenteam. De Belgische spits Tessa Wullaert komt over van Anderlecht.
Wullaert, die veel internationale ervaring heeft, tekent voor twee seizoenen in Sittard.

Grootmacht

De 29-jarige Belgische begon haar carrière bij Zulte Waregem en speelde in België nog voor Anderlecht en Standard Luik. Daarna maakte ze de overstap naar het buitenland en speelde ze voor VfL Wolfsburg, een grootmacht in het vrouwenvoetbal. Na drie seizoenen verkaste ze naar Engeland en speelde ze twee jaar voor Manchester City. In 2020 keerde ze terug naar België, bij Anderlecht. Met die ploeg werd ze afgelopen seizoen landskampioen en won ze de Belgische beker. Wullaert scoorde afgelopen seizoen 38 keer. In totaal won Wullaert in haar carrière vijf titels en zes bekers.

Red Flames

Naast haar clubcarrière is Wullaert een grote naam bij de Red Flames, het Belgische vrouwenelftal. Wullaert speelde meer dan 100 interlands en scoorde daarin meer dan 60 doelpunten. Met de Belgische vrouwen speelde ze in 2017 het EK in Nederland en het moet raar lopen als ze er komende zomer niet bij is op het EK in Engeland.

Uitdaging

Wullaert is blij met haar transfer naar Fortuna: "De overstap naar Nederland voelt voor mij als een nieuwe uitdaging, een nieuwe competitie. Het ambitieuze plan van Fortuna Sittard sprak mij enorm aan, wat mij heeft doen besluiten voor Sittard te kiezen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring een bijdrage kan leveren aan dit mooie project en het op de kaart zetten van het vrouwenvoetbal in Limburg."

Internationale ervaring

Bo Breukers, verantwoordelijk voor het samenstellen van de vrouwenselectie, is blij met de komst van Wullaert. “Dat we een speelster van haar kaliber kunnen toevoegen aan de selectie is een belangrijke stap in het verwezenlijken van onze ambities. We willen een goede indruk achterlaten in het eerste jaar en haar internationale ervaring speelt daarin een belangrijke rol. Met de komst van Tessa laten we ook aan de buitenwacht zien dat we bezig zijn met een mooi traject.”

Selectie

Breukers en Fortuna zijn druk bezig met het samenstellen van de selectie. De afgelopen weken maakte de club al de komst van Hanna Huizenga, Charlotte Hulst, Alieke Tuin en Féli Delacauw bekend. Eerder werd Roger Reijners al aangesteld als hoofdtrainer.

Debuut

Fortuna Sittard debuteert komend seizoen met een vrouwenteam in de Eredivisie voor vrouwen. Algemeen directeur Ivo Pfennings ziet het debuut van het vrouwenteam met vertrouwen tegemoet: