Schuurs uitgeschakeld in vrouwendubbel op Roland Garros

Desirae Krawczyk en Demi Schuurs © Orange Pictures
Demi Schuurs is in de tweede ronde van het vrouwendubbelspel op Roland Garros uitgeschakeld.
De in Maastricht woonachtige Schuurs verloor met haar dubbelpartner Desirae Krawczyk van het ongeplaatste Belgische duo Maryna Zanevska en Kimberley Zimmermann: 6-7 (4) en 4-6.

Gelijkwaardig

Aan het begin van de wedstrijd gingen beiden duo's gelijk op. Zanevska en Zimmermann plaatsten gelijk een break in de eerste game, maar Schuurs en Krawcyzk wisten direct terug te breken: 1-1. Daarna hielden de duo's een tijdje hun eigen game. Bij een stand van 3-3 wisten de duo's elkaar weer te breken, waardoor ze in evenwicht bleven. Hetzelfde gebeurde bij een stand van 5-5. Het betekende dat een tiebreak de beslissing moest brengen in de eerste set.

Tiebreak

In die tiebreak ging het, net als de gehele set gelijk op, tot een stand van 4-4. Zavenska en ZImmermann kwamen na een rally van 18 slagen op 5-4. Schuurs en Krawczyk maakten daarna een dubbele fout bij de opslag, waardoor het Belgische duo op setpoint kwam. Dat maakten ze gelijk af: 7-4.

Tweede set

In de tweede set namen Zanevska en Zimmermann al snel het initiatief. Bij een stand van 1-1 wonnen ze drie games op rij: 1-4. Schuurs en Krawczyk kwamen nog terug tot 4-5, maar bij het eerste matchpoint maakten Zanevska en Zimmermann het af: 4-6.

Gemengd dubbelspel

Schuurs is nog niet klaar in Parijs. In het gemengd dubbelspel wist ze, samen met Matwe Middelkoop, de tweede ronde te bereiken. Daarin treffen ze het als tweede geplaatste duo Wesley Koolhof en Ena Shibahara. Wanneer die wedstrijd wordt gespeeld is nog niet bekend.