Roda JC vult rechtsbackpositie in met komst Boyd Reith

Boyd Reith als speler van Helmond Sport. © Orange Pictures
De eerste nieuweling in de selectie van Roda JC Kerkrade is bekend. Het gaat om rechtsback Boyd Reith.
De 23-jarige Reith wordt transfervrij overgenomen van Helmond Sport, waar hij de afgelopen twee seizoenen een van de sterkhouders was. Reith zet in Kerkrade zijn krabbel onder een contract voor twee seizoenen, plus een optie voor een extra jaar.

Eerste keus rechtsback

Met de komst van Reith, die op interesse van meerdere clubs kon rekenen, slaat Roda een eerste serieuze slag in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Het ziet ernaar uit dat hij de eerste keus rechts achterin gaat worden. Roda liet de rechtsbacks van afgelopen seizoen, Stefano Marzo en Pelé van Anholt, beide transfervrij vertrekken.

Tien assists

Rechtspoot Reith doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. Via het beloftenteam van Sparta Rotterdam belandde hij twee jaar geleden bij Helmond Sport, waar hij direct een vaste waarde was. In 73 duels voor de Helmonders kwam hij tot tien assists en twee goals.

Yayi Mpie

Eerder deze week maakte Roda bekend langer door te gaan met spits Jamie Yayi Mpie, die net als Reith voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar werd vastgelegd. Daarnaast kreeg een trits spelers met een aflopend contract te horen dat de club met hen niet verder gaat.