Zieke Britt Bongaerts verlaat trainingskamp Nederlands team

Britt Bongaerts in haar Oranje-tenue © Orange Pictures
Volleybalster Britt Bongaerts uit Beegden heeft het trainingskamp van het Nederlands team in Arnhem verlaten met griepklachten. De spelverdeelster ontbrak daarom bij de persconferentie in de aanloop naar de start van de Nations League.
Oranje speelt volgende week woensdag de eerste wedstrijd in de grote, internationale volleybalcompetitie. In Ankara is China de eerste tegenstander.

Niet ernstig

Britt Bongaerts is een belangrijke pion in het jonge team van bondscoach Avital Selinger. De 25-jarige speelster van het Italiaanse Perugia is samen met de ervaren Laura Dijkema de spelverdeler van het team. Selinger verwacht dat Bongaerts zondag gewoon meereist naar Turkije. "Ze heeft koorts en is niet lekker, maar heel ernstig is het niet. Ik verwacht dat ze snel weer kan aansluiten bij de groep." Het Nederlands team vliegt zondag naar Turkije.

Nations League

Het Nederlands team is bezig met de voorbereiding op de Nations League, die in juni en juli gespeeld wordt in Turkije, Brazilië en Canada. Vorige week speelde Oranje al twee oefeninterlands tegen Frankrijk die werden afgesloten met een keer winst en een keer verlies. Woensdag en donderdag speelt de selectie nóg twee oefeninterlands tegen België. In de eerste week van de Nations League treft Oranje meteen een aantal sterke tegenstanders, waaronder China, Italië en Servië.

WK

Bondscoach Selinger ziet dit zware programma als ideale voorbereiding op het WK in september dat in eigen land wordt georganiseerd. De vrouwen beginnen in het Arnhemse Gelredome tegen de Afrikaanse landen Kenia en Kameroen, en spelen hun derde wedstrijd tegen Puerto Rico. Hierna volgen de duels tegen België en Italië.