Maassen: 'Verwacht nog veel van Hamilton en Russell'

Lewis Hamilton op de baan in Barcelona © Orange Pictures
Formule 1-analist en autocoureur Xavier Maassen verwacht nog veel van Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell in het resterende Formule 1-seizoen.
Volgens Maassen was Hamilton afgelopen zondag in de Grand Prix van Spanje, die werd gewonnen door Max Verstappen, een van de snelsten op de baan.

Frustratie

Verstappen won zondag op het circuit van Barcelona en nam de WK-leiding over van Charles Leclerc. "Het was zeker niet de makkelijkste wedstrijd voor Verstappen", kijkt Maassen terug op die race. "Hij had eerst een uitstapje naar de grindbak, daarna zat hij achter Russell en vervolgens had hij een kapotte DRS. Maar ze hebben het fantastisch weten om te draaien door de strategie te veranderen en natuurlijk heeft Verstappen zelf ook goed gereden."

Hamilton

Toch viel Maassen zijn oog ook op Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen eindigde als vijfde, maar had zo maar kunnen winnen, zegt de autocoureur: "Hij lag 70 seconden achter na het incident met Kevin Magnussen en finisht uiteindelijk op 50 seconden van Verstappen. Dat geeft hem toch moed." Met nog een derde plek van George Russell in Barcelona is Mercedes meer voorin te vinden dan aan het begin van het seizoen. "Het lijkt erop dat ze de problemen onder controle hebben. Dus ik verwacht nog veel van Hamilton en Russell."

Episch

Het Formule 1-seizoen van 2022 heeft nu zes races gehad en Maassen heeft zich nog geen moment verveeld. "We hebben vorig jaar natuurlijk gezegd dat we nooit meer zo'n seizoen zouden meemaken, maar dit seizoen is vanaf het begin episch."